Nincs mit tenni, a csapból is paradicsom folyik ilyenkor. Élvezzük hát ki a dömpinget ki ezt a csodát és készítsünk belőle annyiféle ételt, amennyit csak tudunk. Én túl vagyok a sűrű paradicsomlé- és a lecsóbefőzésen, ezenkívül csak az elmúlt két hétben több paradicsomos ételt evett a család, mint félév alatt.

A napokban viszont meglepően vettem észre, hogy körülöttünk sokan nem szokták grillre tenni, ami öreg hiba! Íme egy ritka egyszerű recept, amivel isteni, vagány vacsora kerekedik pár perc alatt.

Ha nincs grillezni lehetőséged, egy (grill) serpenyő is megteszi, csak jó alaposan melegítsd föl a tűzhelyen. Tedd rá a szeletelt csirkemell filét, amit előtte grillfűszeres olajjal bekentél. 2 perc sütés mindkét oldalon és puha, omlós marad. Ezután jöhet a serpenyőbe egy löttyintésnyi olaj, majd (tisztítás nincs közben!) a vastagabb szeletekre vágott, megsózott paradicsom, ami szintén oldalanként 2-2 perc alatt szép és finom pörköt kap.

Kettévágjuk a szezámos kis bagettet, megkenjük ajvárral, arra a csirkemell, majd a paradicsomszeletek jönnek. Ha szeretné a férjem, akár meglocsolhattuk volna egy kis balzsamecettel is ezt az édes paradicsomot. De így is szuper volt!

És lelkileg már készülünk, mert jövő héten főzöm a házi ketchup-ot. Ne izguljatok, hozok arra is bevált receptet!



Címkék: