Az új kor szelleme a Lechner Tudásközpontot is elérte: az építésügyi szakmai szervezet a kormány által biztosított EU-s támogatás felhasználásával egy olyan online pályázati felület tervezésébe kezd, ami „egyrészt képes lesz a tervpályázati folyamat támogatására a kiírás megjelenítésétől az eredmények kihirdetéséig, másrészt tervpályázati kataszterként is működnie kell” – írják a honlapjukon. Céljuk, hogy az oldal valós igényeket szolgáljon ki, ezért szeptember 18-ig elérhető online konzultációra hívják a kérdésben érdekelt feleket, azaz minden tervezőt, akit érinthet az építészeti, tájépítészeti, urbanisztikai terv- és ötletpályázatok elektronikus kezelésének ügye, hogyanja, áll az epiteszforum.hu-n.

A kérdőív (mely ide kattintva elérhető) tájékoztatója szerint a kitöltés mindössze 15 percet vesz igénybe, és mint hozzáteszik, nincsenek jó vagy rossz válaszok, minden véleménnyel nagyban segítik a fejlesztési munkát megelőző ún. követelményelemzési szakaszt – akármi is legyen az.  Az adatokat névtelenül használják fel, statisztikai adatelemzés céljából, és kizárólag a szakmai véleményre kíváncsiak mindenkitől, aki hajlandó önkéntesen részt venni a kitöltésben. Mondjuk, ha már lehetőség van véleményt mondani, akkor miért ne, nemde? Szóval hajrá, az a 15 perc egy kávé mellett épp belefér!

Ha érdekel, mi lesz belőle, töltsd ki a kérdőívet!
Forrás: www.pexels.com

A majdani honlapról („E-tervpálya” néven fut majd) a Lechner Tudásközpont oldalán azt is írják még, hogy „az online felület alkalmas lesz minden olyan beruházás pályázati szakaszának támogatására, ahol az építtetőnek igénye, hogy az építészeti-műszaki tervezőt pályázati úton válassza ki. Terveink szerint minden tervpályázat meg fog jelenni a honlapon. A pályázatok iránt érdeklődő így egy helyről, könnyen értesülhet a különböző pályázati információkról, legyen szó újak megjelenéséről, eredményhirdetésről vagy közeledő beadási határidőről.” Ha így lesz, jó lesz. És ti mit gondoltok?



Címkék: