Az idén hetedik alkalommal megrendezett díjátadó gálán átadták az Év Tájépítésze és Junior Tájépítésze-díjakat a Katona József Színházban, ahol az érdeklődő többszáz fős szakmai közönség megtöltötte a termet.

A díjat 2011-ben a Magyar Építész Kamara Táj- és Kertépítész Tagozata, a Semmelrock Stein+Design Burkolatkő Kft. és a Magyar Tájépítészek Szövetsége közösen alapította.

A jelölteket ismert média személyek laudálták: Götz Eszter (szabadúszó újságíró) , Fürdős Zsanett (az epiteszforum.hu szerkesztője), Veiszer Alinda (újságíró, HírTv), Zubrecki Dávid (újságíró, Index.hu, Urbanista blog), Zsuppán András (újságíró, Heti Válasz).

A zsűri a 26 jelöltből öt döntőst választott ki, akik indulhattak az Év Tájépítésze-díjért. A döntősök, Czakó Márta, Doma-Tarcsányi Judit és Kuhn András (Gardenworks), Dömötör Tamás, Szabó Gábor, Tatai Zsombor jellemzően a tájépítész szakma különböző területeivel foglalkoznak.

A szakmai zsűri Szabó Gábor munkáját értékelte a legmagasabbra, és győztesként neki ítélték a fődíjat, a Semmelrock Stein+Design Kft által felajánlott 1.000.000 Ft értékű pénzjutalmat és az Év Tájépítésze díjtárgyat. A nyertest három munkáján keresztül ismertük meg, a Festetics kastélykertekkel Dégen és Keszthelyen, valamint a Nemzeti Múzeum éppen megvalósuló tervével.

Az év Junior Tájépítésze Díjat Patka Zsuzsa Kincső kapta. A fiatal pályázók idén Etyek nagyközség városközpontjára készítettek környezetrenedzési tanulmányterveket.

A közönségszavazást Tatai Zsombor nyerte, a BFVT Kft. munkatársa.

A kilenc tagú szakmai zsűri vezetője Dr. Szikra Éva, Ormos Imre emlékérmes tájépítész vezette, akinek a Füvészkert megújulását köszönhetjük.

A díjazottakat a Semmelrock Stein+Design Burkolatkő Kft. a hagyomány szerint egy külföldre szervezett szakmai útra is meginvitálta, ezúttal Stockholmba.

Gratulálunk a díjazottaknak, hamarosan bemutatjuk a nyertes munkákat, de ezúttal nem a tervezőasztalon, hanem a valóságban.



Címkék: