Szerdától, azaz október negyedikétől nyolcadikáig ingyenes belépést biztosít a 14 éven aluli gyermekek számára a Fővárosi Állat- és Növénykert – írják a honlapjukon. Az Állatszeretet Fesztivál 2017.  néven futó eseménysorozat az állatok világnapja köré szerveződik, amit világszerte október 4-én, az állatok védőszentjeként számon tartott Assisi Szent Ferenc halála napján ünnepelünk. A rendezvény során számos állandó és ideiglenes programot kínálnak, a gyerekek találkozhatnak mentett állatokkal, részt vehetnek terápiás kutyabemutatón is, de játszóház, kézműves stand, ismeretterjesztő foglalkozás is várja a kicsiket. Fóka show, elefántiskola és pelikánetetés is várható, de ha már ott vagytok, nézzétek meg a megújuló-energia játszóteret is!

Az állatok világnapja épp az Erdők hete rendezvénysorozat hetére esik, a Budakeszi Vadaspark például az utóbbi kezdeményezéshez is csatlakozott (előbbit már szeptember 30-án megünnepelték): október másodika és nyolcadika között élménytúrával (Erdők hangja) várja az érdeklődőket, melyen „a résztvevők kipróbálhatják összes érzékszervüket, ismerkedhetnek az erdő sajátos élővilágával, elsajátíthatják a nyomtalan erdőjárás képességét, továbbá megtanulhatják, hogyan kell tisztelettudó vendégként viselkedni az erdőben.” A részvételi szándék előzetes regisztrációhoz kötött, és csoportonként 12 700 forintba kerül, mely nem tartalmazza a vadasparki belépőt.

Forrás: Fővárosi Állat- és Növénykert

De távolabb is érdemes körbenézni: a Miskolci Állatkert és Kultúrpark október 4-én egész nap programokkal várja az érdeklődőket, de ugyanaznap a Nyíregyházi Állatpark is szervez programokat, valamint minden belépőt 50 százalékos kedvezménnyel ad. ATravelo híre szerint pedig a kápolnapusztai Bivalyrezervátumba kedvezményes áron léphetnek be a felnőttek október 8-án, Nézzetek körbe ti is a környéketeken, egyebek mellett a Rendezvényfigyelő.hu-n is érdemes tájékozódni.

 Borítókép forrása: Pixabay.com


Címkék: