Kedves családom (és egyéb állatfajták, potenciális szponzorok, adományozók)!

Idén is eljött a kérdő telefonhívások időszaka, hát persze, a szülinapom előtti hetek ezek. Sorra kerestek meg azzal, minek örülnék, ezért idén is listát készíthetek. Kezdem belátni, milyen munka ebbe a családba tartozni, bár ha a végén kapok egy király, vágyott cuccot, akkor azért máris megérte ez az év is. (Nem úgy, mint tavaly, amikor a lista ellenére is pulcsit kaptam…) A szerkesztőségi ülésen felvetettem, hogy ezt a levelet itt osztanám meg, amire néhány kérdő tekintet is szegeződött rám, mert még itt is vannak olyanok, akik el sem tudják képzelni, milyenek azok a kerti cuccok, amik még örömet is okoznak. „Metszőollós vibrátor?” Hát persze!

Először is, nézzünk néhány örökzöld (haha) klasszikust.

Stílusos kerti lámpás. Lehet ebből elég? Brühühü, nekem még nincs egy se, bár a napokban készítettem egyet tökből a kétbalkezemmel, az azért elég jó lett, de alig tart pár napig. Ezt a toboz alakút például elnézegetném egész évben a kertben a Rusztikum.hu oldalról.

Növény- és virágpréselő. Milyen szuper ajándék lenne! A téli esték egy része ugyanis mindig azzal telik, hogy átlapozom az összes könyvet, a préselődő virágokat keresve. Láttam a Tchibo webshopjában régebben, most viszont a Kert és Otthonbolt kínálatában van szép.

Őszi ültetésű virághagyma kollekció. Még van idő a fagyokig ültetni, csak lszi rózsaszín vagy lila is legyen benne! Sok helyen vannak szép szelekciók, nekem most a Dekor és Mentha webshopján található virághagyma lasagne-n akadt meg a szemem.

Klasszikus, nem túl nagy méretű metszőolló. Egy sosem elég. De vibrátor nélkül, ha kérhetem. A Gardena választékából bármelyik szuper lenne, én egy kisebb méretűnek örülnék a legjobban.

Ugye, hogy ugye?

Kerti miniasztal. Nélkülözhetetlen pop up bútor pl a Praktikerből. Annyira praktikus, csak felkapnám és vinném mindenfelé a kertben.

Hogy tudtam én eddig avargyűjtő mancsok nélkül élni? Hamarosan leesik a két óriási diófa minden levele, durva lesz ám. A Terracotta webáruházban lehet kapni ezt a csudadolgot.

Az megvan, amikor eljövök a teraszig a gumicsizmában, amin új talpként 3 cm sár ragadt? Nem kéne egy órát ugrálnom, meg bottal piszkálnom, ha lenne egy öntöttvas sárlehúzóm a Transdecortól. 🙂

És az élmény! Imádnék belépőt kapni arborétumokban vagy a Fűvészkertben szervezett programokra, virágkötő vagy kertészeti minikurzusra, előadásra, mert mind érdekes nekem.

Persze, lehet eltérni a listától, mert tudjátok, hogy imádom a meglepetéseket, meg azt, miknek örülök mindig, de annyira kreatívak ne legyetek, mint tavaly. Köszi! 🙂



Címkék: