Íme, újabb híresség, aki szeret kapálni. Ha képletesen is, ennek adott hangot Katalin, Cambridge hercegnője, aki a minap látogatta meg a Robin Hood Általános Iskolát, hogy velük ünnepelje meg az iskola tíz éves aktív részvételét a Királyi Kertészeti Társaság Iskolai Kertészeti Kampányában. Az eseményen rengeteg bájos kisiskolás fogadta a hercegnét tanáraikkal együtt, akiktől virágcsokrot kapott, sőt őfelsége vághatta fel a divatos, pucér tortát is, amit élő virágokkal díszítettek.

Az ünnepi muri előtt persze akadt munka a felséges kezeknek is. Vakuvillogások közepette Katalin segített az iskolaudvaron kialakított kertészkedésre használt területen lévő Bug-ingham Palace (hihi) névre keresztelt óriási bogárhotel „berendezési tárgyainak” készítésében, valamint néhány tavaszi hagymás ültetését bízták rá. Bizony, a protokoll rendezvények néha kétkezi munkát is követelnek.. Szerencsére erről szóltak neki időben, így térdig érő bőrcsizmában és kötött pulóverben érkezett. A körülötte lévő gyerekekkel és tanárokkal fesztelenül, érdeklődve beszélgetett, amivel remek benyomást tett, ahogy általában.

Mint kiderült, ő maga gyerekkorában sok időt töltött a szabadban és a kerti munkákat is szerette, így mindezt a gyermekei  számára, György hercegnek és Sarolta hercegnőnek is szeretné átadni. Éppen ezért is tartja fontosnak, hogy az iskolák a gyerekeket már korán megtanítsák a természet szeretetére és arra, hogy a környezetüket gondozzák és óvják. És valljuk be, a szigetországban hagyományos csodás kertkultúra átadása szinte gyerekjáték lehet, ha időben elkezdi az ember. Lépten-nyomon botlani ugyanis arrafelé káprázatos kertekbe és kertészeti megoldásokba sőt, az egész világ figyel oda, ha történik valami új ott a gyepen. A királyi család ebben pedig élen jár, elég ha csak a trónörökös Károly herceg biogazdálkodására és a család más pompás kertjeire gondolunk. És most Katalin is jelét adta annak, milyen rajongással van a kertészkedés iránt. És ha ezzel eléri célját, hogy a gyerekek is kedvet leljenek a dologban, akkor minden ilyen látogatás megérte.

A Catherine – HRH The Duchess of Cambridge Facebook oldalán remek összefoglaló videóval, míg a HRH Duchess Kate nevű blogon sok fotóval és Katalin öltözékének elemzésével emlékeztek meg erről a kedves eseményről, amely óriási jelentőségű hír, az érintett általános iskolásoknak mindenképpen.

(A képek a fent említett blogról származnak)



Címkék: