Még mielőtt megörülnénk, hogy tőle lehet beszerezni a következő ellátmányt a „viccessütihez”, Szabó Gyuri bácsi nem dealer, hanem a gyógynövények nagy szakértője. A bükki füvesember a népgyógyászat egyik legismertebb képviselője hazánkban. Több évtizede munkálkodik azon, hogy a gyógynövényes gyógyítás hagyományait megőrizze, és átadja tudását a következő generációknak.

Gyuri bácsi minden évben, így idén is szeretettel várja a téma iránt érdeklődőket és tanulni vágyókat a Bükkszentkereszti Gyógynövénynapokra, július 8-9-én. Az idei rendezvény témája: Természet, ahol otthon vagyunk. A rendezvény színes programokon keresztül mutatja be a hazánkban élő gyógynövényketet, azok lelőhelyeit és felhasználási módját.

A nagysátorban neves előadókat lehet meghallgatni, a Közösségi Házban workshopokon vehetünk részt. Egészségügyi tanácsadókhoz lehet fordulni a népgyógyászattal kapcsolatos kérdéseinkkel, a kicsiket pedig gyereksziget várja. Gyuri bácsi és lánya, Lopes-Szabó Zsuzsa fitoterapeuta több előadást is tartanak a hétvégén gyógyító természet témában. Aki pedig testközelből szeretné megismerni Gyuri bácsi legendás növénykertjét, annak szakképzett túravezetők mutatják be a füvesember féltve őrzött gyógynövényeit. A részletes programot itt találod.

Aki tehát szeretne minél többet megtudni a gyógynövények áldásos hatásairól és azok biztonságos felhasználásáról, annak ott a helye Bükkszentkereszten. A program teljesen ingyenes, előzetes regisztráció sem szükséges és remekül össze lehet kapcsolni egy kellemes bükki kirándulással.

A növények jótékony hatásáról itt olvashatsz még.



Címkék: