A designboom fantasztikus listát készített az év kiemelkedő tornyairól. Az ég felé terjeszkedő, modern, kreatív épületek új színt hoznak minden város életébe és a látványuk is elképesztő. Egy ilyen épület remek megoldás a városok zsúfoltságra és az építészeknek végtelen lehetőséget nyújtanak az újító megoldásokra. Idén is csodálatos tervek születtek, a 10 legfontosabb a lenti összeállításban.

A 10-es listából kedvencünk az Aedas által a kínai Zhuhai városába tervezett turisztikai koplexum, amiről itt olvashatnak részletesebben. A golfpályákról, szórakoztató parkokról és tengerparti szigetekről ismert városba szánt épületet az ősi kínai mitológiára jellemző formák szerint tervezték.

Forrás: aedas.com

A két toronyból és egyéb épületekből álló központ messziről egy sárkányra emlékeztet, de a kisebb épületek között egy lótuszvirág is felbukkan. A fenti sárkány-torony mellett vertikális gyár, kanyarodó óriás toronyház és optikai illúzió is került a TOP 10-es listába, az épületekért a facebook posztra kattintson:

Címlapkép: aedas.com



Címkék: