Nézzük, hogyan is öltözzön fel az ember lánya, ha kertészkedni indul. Eszembe jut Bree a Született Feleségek vöröskéje, aki köztudottan imádott a kertben kapirgálni. Természetesen ezt mindig talpig sminkben, belőtt hajjal és patyolattiszta elegáns szerkóban tette. Tök alap, én is így nyomom… na jó nem, de tegyük fel, hogy el akarunk menni a kertészbálba, lássuk, mit illik beszereznünk.

Kell ugyebár egy cipő. Azt hiszem a magassarkú kilőve, próbálkozzunk inkább a gumicsizmával. A minimum, hogy virágmintás legyen, nehogy útközben elfelejtsük, hogy mit is akartunk csinálni.

Aztán a következő alapdarab a kertésznaci, nyilvánvalóan ez a jogszabályban előírt kötelező munkaruha, különben minek hívnák így. Még a Kisvakond is ebben feszít.

Ami szintén nélkülözhetetlen, főleg ha most manikűröztettünk, az a kertészkesztyű. Természetesen valami divatos színben, ami megy a csizmánkhoz.

Az egészet pedig koronázzuk meg egy csini szalmakalappal, ami bizonyítja, hogy mi aztán felkészült profik vagyunk, nem csak úgy idafújt minket a kertbe a szél.

Na jó, természetesen csak viccelek. Hacsak nem valami félisten a kertszomszéd, akinél be akarsz vágódni, akkor a következőkre figyelj. A cipőd legyen vízhatlan, az sem árt ha könnyen tisztítható, de mindenekelőtt védje a lábadat. Soha ne jusson eszedbe például papucsban füvet nyírni, akkor sem ha 50 fok van.

A ruhád olyan legyen, amit nem sajnálsz, mert bizony koszos lesz. Jó ha szellőzik és fontos, hogy védje a karodat és a lábadat, főleg ha például málnát akarsz kötözni. A nadrágnál az is hasznos lehet, ha a térdrész meg van erősítve. A kesztyű legyen erős és sűrűn szövött, hogy ne menjen át rajta se a föld se semmilyen tövis vagy tüske. A latex kesztyű is jó választás, mert vízzel könnyen lemosható. A csuklódnál jó ha szűk, hogy ne menjen bele semmi, és van amelyiken kis tapadókorongok vannak, hogy könnyebben tudj vele fogni. A virágültetéshez a karmokkal ellátott kertészkesztyű nagy segítség lehet.

A kalap nem divatolásból kell, hanem hogy ne égj le a napon, meg ne kapj napszúrást ha órákat töltesz a kertben. Itt is fontos, hogy szellőzzön, és nem árt ha van rajta egy gumi vagy szalag, hogy ne kapja le a fejedről a szél. A következő cikkben azt is elárulom, hogy milyen szerszámokat érdemes beszerezni. Jó kertészkedést!



Címkék: