Van ami sosem megy ki a divatból, és még ha egy időre háttérbe is szorul, idővel újra és újra köztudatba kerül. A természetes anyagokból készülő karácsonyfadíszek pont ilyenek, és most újra hódítanak.

Talán mert most egyébként is van egy “minél naturálisabb, annál menőbb” hullám, vagy mert mindenkinek a saját gyermekkorát juttatják eszébe, egy biztos, idén lekörözték a csicsás – csillámos, rideg műanyag és üveggömböket, egy lényegesen melegebb és emberközelibb ünnepi díszletet kínálva.

(kép:pixabay)

Szóval elő a tobozt, a diót, a narancskarikákat és a fahéj rudakat, mert itt a vissza a természetbe karácsony. A boltok polcai is tele vannak a kertet és az erdőt idéző dekorációkkal, de sokkal megragadóbb és élménytelibb, ha olyat is akasztunk a fára, amit mi magunk szedtünk, készítettünk. Gyerekekkel aligha van jobb móka, mint mikor a család együtt bíbelődik, majd büszkén mutogatja a rokonságnak a kézi előállítású díszeket.

Az örök klasszikus, a toboz

Elengedhetetlen részei a természetes kollekciónak a tobozdísz különböző verziói. Az a jó benne, hogy percek alatt elkészül, és a toboz egy gazdag formavilágú eleme a dekorációnak.

Csinálj karácsonyfadíszt mókuseledelből

A dió, a mandula, a gesztenye mind mind jól mutat a zöld fán, és ha elfogyott a szaloncukor, folytathatjuk ezek elrágcsálásával.

(kép: www.redtedart.com )

Az illatosított karácsonyfa

A fenyőfa illata nagyon alapvető építőköve a karácsony atmoszférájának. És gazdagíthatjuk is.  Szeletelj fel pár narancsot, kombináld fahéjjal , kávéval vagy akár babérlevéllel, így az egész lakást átitatja majd. Ha műfenyőd van, akkor ez kiváló illatpótlék.

(kép: www.gardenmatter.com )

Pattogatott kukorica: egyet a szádba, egyet a fára

Kicsit macerásabb, de annál viccesebb a pattogtatott kukoricából készült dekoráció. Jól mutat színes bogyókkal.

(kép: www.oldxmas.blogspot.com.au )

Fára fát

Az ősszel lehullott ágak és levelek kimeríthetetlen forrásaivá válhatnak a karácsonyi díszeknek.

(kép: www.naturallivingideas.com )

(kiemelt kép: Jonathan Fong)



Címkék: