Ha eddig még nem volt időd a karácsonyi ajándékokért rohangálni, vagy csak nincs ötleted, mi kerüljön a gyereknek címezve a karácsonyfa alá, izgalomra akkor sincs ok! Mi már összeszedtük a legjobb természettudományos játékokat, amiknek garantáltan minden iskolás örülni fog.

Első üvegházam

Az Első üvegházam egy speciális oktatójáték és tudományos játék egyben. Követni lehet a növények fejlődésének minden pillanatát, a mellékelt útmutató a gyerekek számára érthető módon ad természeti ismereteket. Csak össze kell szerelni az üvegházat és el is lehet kezdeni a szettben található vetőmagok ültetését és a növények fejlődésének megfigyelését. Ha pedig az iskolában a babcsíráztatás a feladat, a műanyag pohár nem versenyezhet a ezzel a kis házikóval.

Navir bogárvizsgáló

Hatalmas ötlet a Navir bogárvizsgálója, ami három szögből is biztosítja a bogarak megfigyelését. Mivel a tartály jól levegőzik, az ízeltlábúak több ideig tarthatók benne.

Aqua Dragons vízalatti élővilág

A  World Alive Aqua Dragons vízalatti élővilág egy exkluzív otthoni állatvilág, ami remek szórakozás és dísztárgy is lehet felnőttek és kisebbek részére is. A szettben található egy akvárium és hozzá tartozó állatok. A sórákok ilyenkor még egy úgynevezett hibernált állapotban vannak, a vízben viszont elkezdenek fejlődni, és napokon belül akár 2 cm nagyra is megnőhetnek.

Science4you: a víz tudománya

A Science4you víz tudománya készlet segítségével kísérleteken át szórakozva lehet megtanulni, hogy milyen tulajdonságai vannak a víznek, miért fontos az élővilág számára, és ezen kívül még rengeteg érdekes dolgot rejt a csomag.

Fedezd fel a természetet

A Fedezd fel a természetet csomagban megtalálható szinte minden kiránduláshoz, iskolai táborozáshoz nélkülözhetetlen eszköz: távcső a madarak, vadak megfigyeléséhez, iránytű, a tájékozódáshoz, nagyító a rovarok bogarak megfigyeléséhez és elem nélkül működő dinamós lámpa.

Szélgenerátor

Azok számára, akik érdeklődnek a megújuló energiaforrások iránt és szeretnék saját maguk megtapasztalni, hogyan működik a szélenergia, pompás ajándék a Szélgenerátor szett. Csak össze kell szerelni a szélerőművet, és amikor a szél forgatja a szélkerekeket, áramot termelünk, amivel feltölthetjük az újratölthető elemet.

Vízturbina

A Vízturbina ideális játék azoknak a gyerekeknek, akik szeretnék felfedezni a víz erejét modellek építésével és kísérletek végrehajtásával. A kisiskolások megismerhetik, hogyan használhatják fel különböző eszközök segítségével a mozgó víz energiáját. Csak meg kell építeni a saját vízerőművét, ami majd egy LED lámpa világítását biztosítja.

Napenergiával működő jármű

Ez a modell valódi napelemet tartalmaz, a srácok pillanatok alatt építhetnek belőle napenergiával működő járművet. Ha épp nincsen napfény, az sem baj, az asztali lámpa fénye is működésbe hozza a szerkezetet.

Botanikai kísérletező készlet

A játékban található magok elültetésével különböző növényeket nevelhetnek a gyerekek, és megfigyelhetik, hogyan fejlődik ki a magból a növény. A szett tartalmaz a növények neveléséhez szükséges keltetőt, és egy cserép is van a csomagban a későbbi átültetéshez.

Hangyafarm

A World Alive Jungle Ants hangyafarm egy a NASA által kifejlesztett, speciális, átlátszó és kemény zselével töltött akvárium, melyet a hangyák tökéletes alagútrendszerré alakítanak ki maguknak. Kiváló megfigyelési pontot nyújt, hogy beleláthassunk az apró állatkák mindennapjaiba. A zselé tartalmaz minden tápanyagot és nedvességet, amire a kolóniának szüksége van, úgyhogy semmi más dolga nincs a gyerekeknek, csak belerakni a hangyákat, azok pedig alagutat ásnak maguknak, kialakítják saját környezetüket, esznek, kommunikálnak egymással.

Kiemelt fotó: Europress



Címkék: