Jövő héten február, aminek azért is lehet örülni, mert egyre világosabb lesz reggel és délután, na meg a tavasz is közelebb került, de újra itt a farsang is, a gyerekek és a gyermeklelkű felnőttek legkedvesebb bulilehetősége. Beöltözni jó, ezt minden gyerek tudja, de aztán a kamaszkor körül a jelmez ciki lesz és sokan csak a 40 felé vánszorogva fedezik (fedezzük!) fel újra az ebben rejlő lehetőségeket. Mi minden évben kétszer is hülyét csinálunk magunkból, hiszen most már a halloween is remek lehetőség a a beöltözésre. Most viszont jönnek a gyerekek farsangi bulijai, amire a legjobbak már el is kezdtek készülni, a többieknek meg itt van néhány lelkesítő, témához passzoló ötlet: zöldség és gyümölcs jelmez válogatás következik.

Az otthon készített jelmez mindig jobb, még ha bénák vagyunk, akkor is. Persze idő is kell hozzá, de hát ki ne ragasztott volna már mozgó szemeket éjfél után egy pók maszkra? Na ugye. Szóval ha nagyon ügyesek vagyunk, lehetünk ilyen szép és csinos gyümölcsök is:

 


Személyes kedvencem ez a selyempapírból készült saláta, aminél garantáltan nem probléma, ha gyűrődik és talán túl melege sem lesz benne a viselőjének. Néhány tekercs, különböző színű zöld papír, saláta szedő kanál és meg is vagyunk. Az elkészítéséről sajnos nem találtam pontos leírást, de a gyűrés és a rögzítés lehet a kulcsmozzanat.

Forrás: pinterest

Elképesztően egyszerű dolog egy fürt szőlőnek öltözni, bár a lufikat nem szeretjük és ehhez bizony sok kell belőle. Leülni sem lehet olyan könnyű benne, viszont látványos, az biztos. Csak szerezzünk be hozzá egy kis pumpát.

Némi kézügyességet igényel ez a karfiol is, de egész biztos nem lesz még egy belőle a farsangi bulin. És ha elsőre úgy tűnik, a kislány nem szereti a jelmezét, azért a végén csak megbarátkozik vele.

A répa jelmez ebben a témában alap, ha lesz nyúl a farsangi bulin, különösen jó dolgokra számíthatunk. Sokféle megoldással próbálkozhatunk, vannak a filcből répatestet varrók, meg a kartonnal ügyeskedők, de ez a szimpla, jelzés értékű jelmez is megteszi. A csokor répát ne feledjük, leírás itt.

Forrás: primary.com

A brokkolit pedig semmiképp sem hagyom ki, pláne hogy egy zöld kapucnis pulóver és néhány zöld pompom elég hozzá, itt a bizonyíték. Ugye milyen boldog ez a hölgy, hogy brokkolinak öltözött? Bátran lehet követni!

Forrás: popsugar.com



Címkék: