Sajnos a műanyag hulladék nem az egyetlen, amivel mérgezzük a környezetet. Az eldobált cigarettacsikkek, legalább akkora gondot jelentenek, mint a nilonzacskók. Évente közel 4.5 trillió, vagyis milliárdszor milliárd, ennyi nulla nincs is, cigarettacsikket dobálnak el az emberek világszerte, aminek bizonya a nagyrésze mégcsak nem is a kukában landol, hanem a fűben, a homokban, vagy a járdán.

A szanaszét dobált csikkeknek legalább 12 év kell, hogy lebomoljanak, és eközben folyamatosan károsítják a talajt és a vizeket. Pedig a cigicsikk minden egyes része újrahasznosítható, s műanyag használati tárgyak alapanyagául szolgálhatnak, de a téglákba, vagy az aszfaltba is keverhető.

Na de Taylor Lane,  ennél sokkal menőbb módon használt fel 10 000 cigicsikket, amit a barátaival együtt gyüjtött össze, mindössze 10 nap alatt. Nem mást, mint egy szörfdeszkát készített belőle, amivel meg is nyerte “Creators & Innovators Upcycle” újrahasznosítási versenyt. Íme, így kell szemétből szörfdeszkát varázsolni.

The Roach Tail from Juddy Productions on Vimeo.

A tengerparton és az utcákon összegyűjtött csikkek, kiválóan lebegnek a vizen, Taylor csak úgy hasítja vele  a hullámokat. Reméljük egy szörgyártó cégnek megtetszik az ötlet, mert azt az évi 4.5 trillió csikket el kellene tüntetni.

Taylor Lane’s Cigarette Surfboard from Juddy Productions on Vimeo.



Címkék: