Három nap alatt a második medvét gázolták el a romániai A1-es autópályán – írta hétfőn az Agerpres hírügynökség. A péntek este történt szokatlan baleset következtében az állat elpusztult, a héttonnás kisteherautó pedig megrongálódott. A gépkocsi utasai nem sérültek meg – közölte az útkarbantartó cég illetékese.

Az újabb baleset hétfő hajnalban történt a dél-erdélyi autópálya egyik Szeben megyei alagútjában, mintegy hat kilométerre az előzőtől. A balesetben ezúttal sem történt személyi sérülés, de a nagyvaddal ütköző gépkocsi megrongálódott. A karbantartó cég ellenőrizte az autópálya két oldalára épített kerítést – amelynek éppen az a feladata, hogy megakadályozza az állatok bejutását a gyorsforgalmi útra – de nem talált megrongált szakaszt. A szóvivő szerint feltételezhető, hogy a medvék egy felkanyarodó úton jutottak a pályára.

Romániában a Környezetvédelmi minisztérium a közelmúltban fogadta el a medvepopuláció megőrzését szolgáló cselekvési tervet, amely már az állomány túlszaporodására is megoldásokat jelöl ki. Azóta rövid időn belül két medvét is kilőttek.

 

Forrás: MTI 

Kiemelt kép forrása: Pixabay



Címkék: