A modern pelenkák belsejében egy olyan kristályos anyag van, ami hatalmas nedvfelszívó képességgel rendelkezik: akár a saját térfogatának a százszorosát is képes magába zárni. Ennek köszönhető, hogy nem csorog ki azonnal semmi belőlük és erre alapoznak azok a videók, amikben virágföldhöz keverve növényeket ültetnek beléjük. Igen, a pelenkákból kikapart zselébe.

A Tutorialsmart instagram videója többszázezer megtekintésnél és jó pár kommentél jár, a legtöbben hitetlenkednek, vagy nem értik, minek ez az egész.

 

De van, aki a teljes pelenkát rakja a növénye alá. Magyar videót is találtunk a módszerről, McMenemy Márk nem a vízzel meglocsolt zselét kanalazza ki, hanem utólag nedvesíti a kiszedett kristályokat és keveri a virágföldhöz.

A módszer állítólag jól jöhet, ha hosszabb időre elutazunk és nincs, aki locsolja a virágainkat, de azért sok kérdést felvet. A szerkesztőség hozzáértő tagjai tagjai között van, aki inkább nem tenne semmi műanyagot a növény földjébe, más az inkább kipróbált, egyéb önlocsolós módszerekben hisz, de inkább kérjük meg a szomszédunkat, hogy öntözze a növényeket, amíg nem vagyunk otthon. Sőt, a pelenkával szemetet termelünk, szóval megkérdőjelezhető a módszer környezettudatossági is. És ha a zselé magába zárja a nedvességet, miért is adná le a növényünknek, amikor kiszárad a föld és szüksége van rá?

Kiemelt kép: pixabay.com

És Ön szerint van értelme ennek a pelenkás módszernek? Esetleg próbálta már? Kommenteljen a facebookon:

Pelenkazselét a virágföldbe?Biztos ez?

Közzétette: Gardenista.hu – 2018. január 29.



Címkék: