A modernizáció és a kényelem nevében módszeresen kiírtjuk magunk körül az összes zöldterületet, és parkolóházakat, irodatömböket és bevásárlóközpontokat építünk a helyükre, mert nekünk az kell. Úgy tűnik jobban, mint az oxigén és a bolygónk.

Ha te is szívesebben sétálsz a városi parkokban, mint egy sivár betondzsungelben, ha szereted az otthonodhoz vezető utat szegélyező fasort, ha fontos, hogy a gyereked egy zöldebb környezetben nőjön fel, cselekedj!

(kép:pixabay)

A Greenpeace felvette a harcot a a városi zöldterületek védelmében, és kampányt indított a jövő zöld városaiért. Magyarország városaiba 3500 növényt ültet el az egyesület, melyben te is segíthetsz.

Növény örökbefogadási akciót szerveztek, így bárki támogathatja a városok zöldebbé tételét. Nincs más dolgod, mint a Greenpeace oldalán kiválasztani egy neked tetsző növényt, és egy jelképes összegért örökbe fogadni azt, majd bejelölni a térképen, hogy hová ültetnéd azt.

Minden apró segítség számít, az is, ha 250 forintért örökbe fogadsz egy árvácskát. Egy egész virágágyás telepítését 2000 és vadvirágok ültetését 3000 forintnyi támogatással teheted lehetővé.Öt facsemete köszönheti neked a jövőjét 4500 forintért cserébe, de választhatsz galagonyabokrot vagy egy egész virágos rétet. Ha pedig a pénztárcád engedi, hogy nagyobb összeget ajánlj fel, jelképesen örökbe fogadhatsz iskolakerti mezei juhart, közparkokat és lakótelepeket díszítő magas kőrist, korai juhart, vagy akár egy belvárosi páfrányfenyőt is.

Segíts te is zöldebbé tenni a jövő városait, és felhívni a figyelmet a zöldterületek fontosságára, és megóvni azokat a beépítéstől. A Greenpeace oldalán megtalálod az örökbefogadásra váró növényeket, az eddigi örökbefogadók nevét, és egy számlálón nyomon követheted, hogy mennyi virág, bokor és fa beültetésére elegendő adomány gyűlt össze.

Magyarósi Csaba a százezres követőtáborral rendelkező vlogger szintén a város kizöldítését tűzte ki célul.



Címkék: