Érezte már úgy, hogy legszívesebben kiköltözne valahova az erdőbe, távol a városoktól, az emberektől és a stressztől? Hogy épít magának egy faházat és visszavonul a természetbe? Hát ez a kanadai férfi most megmutatja, milyen munka vár arra, aki tovább lép és álmodozás helyett fűrészt ragad.

Shawn James fotós, író, blogger és önbizalom tréner  videót is készített a munkáról, amin végignézheti, hogy építette fel ezt a takaros kis rönkházat mindenféle elektromos szerszám nélkül, egyedül.  A fát egyszerűen baltával és fűrésszel dolgozta meg, a tetőt pedig a tűz segítségével szigetelte.

Óriási munka, csodálatos eredmény.

James már 1991-ben, 21 évesen felépített egy kis rönkházat Ontario-ban, azzal a céllal, hogy örökre kiköltözöttön a vadonba, de végül 3 hónap múlva visszatért a civilizációhoz, mert szeretett volna családot alapítani és megalapozni a nyugdíjas éveit. Most a feleségével és két lányával él a belvárosban, de a nemrég vett egy területet az Almaguin-hegységben, ahol beteljesítheti élete álmát és egy rusztikus otthont építhet a családjának.

Kiemelt kép: MySelfReliance facebook



Címkék: