A net tele van jópofa ötletekkel, amikkel egyszerűen, gyorsan, olcsón feldobhatjuk a környezetünk kevésbé szemrevaló részeit. Ezeket aztán gyűjtögetjük a pinteresten, néha átnézzük őket, aztán a nagy részükből soha nem lesz semmi. A másik lehetőség, hogy nekiállunk és hatalmas pofára esés lesz belőle, mert semmi sem úgy működik, ahogy a szépen beállított fotók ígérték. Vajon mi a helyzet ezzel a mohás ötlettel?

A moha graffiti lényege, hogy mohából és még néhány változó hozzávalóból homogén masszát készítünk, majd függőleges falfelületre, ház falára, deszkakerítésre, bárhova valamilyen mintát alkotva felkenjük. Idővel a moha kizöldül és viszlát tűzfal, helló gyönyörűség, a módszer tehát gerillakertészkedésre is kiváló. Egy részletes leírás szerint így kell:

Forrás: dailydot.com

Ezt a rajzot régóta nézegetem, úgyhogy most videókban próbáltam lecsekkolni, hogy mik a buktatók. Ő például kipróbálta, neki nem sikerült, az összetevők aránya lehetett a hiba.

Na ő már komolyabban vette, ráadásul rakott bele pelenka zselét is!

Megyeri Szabolcs is írt róla, nála egy magyar nyelvű leírást is találtam, de máshol túl sok személyes tapasztalatra nem bukkantam. Szóval hálás lennék, ha valaki első kézből mesélné el nekem, működik a mohagraffiti, vagy sem?

Kiemelt kép: flickr.com



Címkék: