Már tavaly is lemaradtam róla, így idén időben elkezdtem a kutatást az idei Idegenvezetők Világnapja alkalmából. Természetesen, éppen csak meghirdették, egy óra múlva már egy sétahajós jegy sem volt, de azért ne csüggedjünk el teljesen, folyamatosan frissítik a programok sorát a www.bkik.hu oldalon, ahol regisztrálni lehet az eseményekre.

Négy napig, február 22-25. között ünneplik 2018-ban az Idegenvezetők Világnapját hazánkban. A központi események vasárnap lesznek a budapesti Bálnában, ahol turisztikai események és attrakciók mutatkoznak be, ezenkívül innen indulnak a vezetett buszos városnézések és a séták egy része. A kerekesszékesekre is gondoltak, így regisztráljanak ők is bátran.

Tavaly csak sétából több mint százat indítottak, idén is hasonló számúval készülnek. Alig pár napig lehet regisztrálni a többnyire ingyenes vagy jelképes összegért kínált programokra, úgyhogy legyünk résen. Én egész gyerekkoromban arról álmodoztam, hogy idegenvezető leszek, ami időnként meg is valósult, így ma is imádom hallgatni az igazán tehetséges „szimpátia-kollégákat”. Szóval, bármire sikerül beregisztrálnom, az a nap szuper lesz, hiszen ezen a programon profik a vezetők.

Tárlatvezetések, klasszikus városnéző séták, tematikus séták parkokban-tereken, épületbejárások is várhatók, ezúttal nem csak Budapesten, hanem Gödöllőn és Vácon is. A helyszínek közül szépen telnek a helyek a Kincsem Parkba, a pesterzsébeti szecessziós sétára, a földalatti vasúti múzeumba vagy a gödöllői királyi vasútállomásra is, de számos érdekességről hallhatunk még meséket élőben jövő hét végén.

Ne maradjatok le ti sem, csak regisztrálni kell!

(Főkép: Flickr.com)



Címkék: