Dubai az Egyesült Arab Emírségek egyik legnagyobb és leghíresebb városa. Elképesztő méretű, új beruházásai tették igazán ismertté, például a jelenlegi is zajlik a mesterséges szigetek telepítése. Az egyik óriási tervük, a 300 szigetből álló The World szigetcsoporton tíz év kényszerszünet után újra megkezdődik az építkezés. A Földet formázó szigetcsoport  -ha egyszer elkészül-  a világ egyik legnagyobb turisztikai látványossága lehet.

A szigetcsoportot 2003-ban álmodták meg és kezdtek bele az építésébe, amihez 320 millió köbméter homokot és 25 millió tonna kőzetet hordtak a tengerbe. A munkások 2008 januárjában rakták le az az utolsó követ. A fejlesztés több, mint 5000 hektáron terül el és így készült:

A gazdasági világválság miatt leállított beruházás szigeteinek 70 %-át már eladták, most pedig végre egy részükön folytatódhat az építkezés. A világ földrészeit megformáló, háromszáz különböző méretű szigetből álló szigetcsoporton üdülő falvak, bevásárlóközpontok,  a legújabb tervek szerint pedig európai épületek: svájci faházak, osztrák kastélyok, és az orosz paloták is állnak majd. A fejlesztés a tervek szerint a 2020-ban megrendezett Dubai Expo-ra készül el.

Forrás: wikipedia.com

Kiemelt kép: wikipedia.com



Címkék: