Tégla, zsalukő, cement tégla, mind olyan építőanyagok, amikből mindig marad néhány egy építkezés vagy egy felújítás után, felbukkannak a ház mögött, a kert sarkában, a kukatároló mellett, aztán idővel  vagy felhasználjuk őket, vagy benövi őket a gaz. Kitámasztjuk vele a kukát, megerősítjük a komposztáló szélét, vagy a kerítés tövébe dobjuk. Na de mi lenne ha megpróbálnánk valami mást kezdeni velük? Ráadásul a lakásban? Lehet ezt jól csinálni, vagy inkább mehet az egész a félreértett kertészkedés mellé?

A Recyclart összeállítását nézegetve jött szembe a fenti képen szereplő dolog, ami az egyszerűségétől és a körítéstől elég jól működik. A színes cserepek, a belső festés és a kaktuszok nagyon jól mutatnak együtt, az erős színektől vidám, bohém lesz az összeállítás. De egy koloniál szekrénysor mellett nem mutatna jól, ott pont azt a hatást érné el, amit igazán érdemes elkerülni.

Természetes fa, hajópadló, szürke, fehér, kicsi zöld. A konyhasziget nekem sok, de ha elképzeljük hogy abban a nappaliban van szőnyeg és függöny is, máris egész barátságos lesz az összhatás. A téglából polcos szekrény emelése gyakori ötlet, lehet szebben, lehet csúnyábban, ez egy jó kivitelezés, ami remélhetőleg stabil is.

Forrás: http://maikonagao.blogspot.hu

A téglából emelt virágágyások, zsalukőbe ültetett virágok nem az én világom, de ízlés kérdése, biztos lehet azt is szebben és kevésbé jól. De ezek a kis pozsgások és a festés együtt klasszul mutatnak, jók az árnyalatok, simán kiraknám a kerti asztalra dekorációnak. Leírás is van hozzá, itt találja.

Forrás: akailochiclife.com

De igazából akarunk mi betonon ülni? A beton kemény, ezért építenek abból házat és nem párnákból és ezért ülünk inkább a párnákra és nem a téglákra. Vészmegoldásnak persze tökéletes, egy tábortűz mellé szalonnát sütni több, mint csodálatos, de talán itt meg is állhatunk, nem?

Forrás: survivopedia.com

A témában az atombobát a vicces vlogger, Suzelle DIY (a csatornával díjat is nyert Julia Anastasopoulos színésznőről van szó) dobta le. Ő szintén betontéglákhoz nyúlt és egy olyat és úgy alkotott belőle, aminél nehéz eldönteni, hogy röhögjön vagy borzongjon az ember.

Kiemelt kép: pinterest.com



Címkék: