Bár jelenleg az egész jéggé fagyott országot újra beterítő hó nem alkalmas a hóember építésére, lehet még szerencsénk (ez szemlélet kérdése, a cikk és a jövő hóembereinek szempontjából mindenképp pozitív, ám a tavaszt váró lakosság és növényzet oldaláról közelítve igencsak negatív lenne), szóval lehet még tapadós hó, mielőtt végleg véget ér ez a cudar a tél. És akkor építhetünk vicces hóembereket, miközben azt gondolhatnánk, hogy mindenki tud jó hóembert építeni, pedig nem. Vagyis lehet ezt jobban is.

Erre akkor jöttem rá, amikor találtam egy Hogy építsünk tökéletes hóembert című cikket az interneten, ahol tudom, hogy minden van (igen, az is), na de ez már kicsit túlzás. Igazából képeket kerestem vicces hóemberekről, de ha már rátaláltam erre az írásra, nézzük meg, mi az a tudás, amit nem tudunk átadni gyermekeinknek hóember építés közben.

  1. Válasszuk ki (!!!) a megfelelő havat (a porhó nem jó, a tapadós hó jó, de ha nem tapad, permetezhetünk rá vizet, de komolyan)
  2. Kezdjünk neki (csináljunk egy hógolyót, aztán kezdjük el növeszteni, őrület)
  3. Görgetéssel növeljük jó nagyra (hógolyózhatunk is közben, de jó)
  4. Ismételjük (több gömb kell bakker, de jó hogy mondja, már majdnem bejöttem, és a több gömb az magasabb hóembert jelent, tudták?)
  5. Rakjuk őket egymásra (alul a nagyobb és felül a kisebb, bár erre pont találtam ellenpéldát, de ne kapkodjunk, először tanuljuk meg a basic hóembert)
  6. Kiegészítők (azt mondja, most jön a vicces rész, hát nem tudom, szerintem ha eddig utálta, mégis valamit rosszul csinált, szóval rakhat mindenfélét szemnek meg szájnak, aztán el is kell nevezni, itt az eredeti posztban két angol nyelvű fájdalmas szóvicc következett, nem akarja tudni)

Szóval ha már tudjuk, hogy kell hóembert építeni, akár kicsit figurázhatunk is, nem? És akkor most jöjjön az egész cikk eredeti értelme, ami nem a pikírtkedés volt, hanem hogy mutassak néhány példát alternatív hóemberre. Postaláda köré építve, kis művérrel, vagy zombikkal is feldobhatjuk a dolgot!

Forrás: pinterest.com

Forrás: pinterest.com

Forrás: pinterest.com

Forrás: pinterest.com

 

Forrás: pinterest.com

Kiemelt kép: flickr.com



Címkék: