A kertészkedés fiatalon tart, így az idősek számára is ez az egyik legjobb tevékenység. Mindennapi elfoglaltságot biztosít, egy olyan rutin  kialakítására kényszerít, ami a biztosítja a feladatok elvégzését. A mozgás, a kézügyesség növelése mind jó hatással van az idős kertészekre, ráadásul csökkenti a depressziót és a szorongást is. És ha olyan megszállottak is vagyunk, mint a 80 éves, kaktuszbolond Nimal, akkor biztos, hogy sosem leszünk magányosak.

A Srí Lankán élő Nimal Ramachandra 70 éven át gyűjtötte a kaktuszokat. Megszállott volt, a hobbija volt a mindene, nagyon szép és termetes kollekciót sikerült összegyűjteni az évtizedek során.  És most, hogy a 80-as éveit tapossa, a hobbijából üzletet csinált, a kertjét bárki megcsodálhatja.

Nimal Ramachandra 700 különböző fajtájú, összesen körülbelül 2000 tő kaktuszt tart az üvegházában, ahol látogatókat is fogad. De vajon mi lehet a titka annak, hogy ilyen gyönyörűen virulnak a kaktuszai? Ehhez Nimal szerint nincs szükség semmi különösre: “Kedvességgel csak megölöd a növényt. Hagyd egyedül – tudja ő, hogy hogyan kell nőni”.

Forrás: pixlr.com

 

Kiemelt kép: pixlr.com



Címkék: