A vizezés, a víz alatt rohangálás és a sarazás minden idők legnagyobb slágerei, ha a kerti játékról van szó. Elég hozzá egy gyerekbarát kert, benne egy kerti csap, nem árt néhány vödör, ha slag van az még jobb, egy esőztető pedig már maga a kánaán. De ha kreatívak vagyunk, tovább is turbózhatjuk egész addig, míg egy saját vízi játszótér lesz a kertünkben.

A kert önmagában is rengeteg játékot rejt, esőztetőt egy műanyag palackból is összerakhatunk, sarazáshoz ott a homokzó, néhány bot is elszórakoztat egy darabig, de mi van, ha többre vágyunk? Ahogy a saját vízi csúszda, úgy ez is kreativitás és pénz kérdése, mint a legtöbb DIY módszer általában, nézzük a fokozatokat.

Az első a markolós móka, amit én biztosan nem csinálnék, de lehet hogy csak finnyás városi vagyok és teljesen értelmes és indokolt dolog munkagéppel megközelíteni a gyerekeinket. De inkább ezt ne csináljuk, van itt jobb is.

Például PVC csövek a barkácsboltból. Kis fúrás, pontos illesztés, az eredmény pedig boldogan rohangáló gyerekek.

Vagy itt van ez a szimpatikus sarazáscentrikus rendszer, sok maradék csőből, lassan csordogáló vizekkel.

 

Másik véglet: magasabb költségvetés, sok munka, még belépőt is szedhetünk. Lenne is kitől, egy ilyen után garantáltan az összes szomszéd gyerek nálunk akar bandázni, viszont a vízszámlánkon is durván látszani fog.

A személyes kedvencem ez a konkrét leírással és rettenetesen helyes fotókkal dokumentált vizezős állomás, ami kisebb gyerekeknek a legideálisabb, bár én magam is bármikor beülnék  közepébe. A szerelés leírásáért ide kell kattintani.

Forrás: www.littlewhitehouseblog.com

Bármelyik módszert is választjuk, arra vigyázzunk, hogy a felázott föld, akár füves, akár nem, nagyon tud csúszni.

Kiemelt kép: publicdomainpictures.net



Címkék: