A kert önmagában is egy óriási szórakoztató centrum, de bármennyire is vonzó egy marék kavics vagy néhány bodobács, azért egy jó homokozóban, pláne pár vödör vízzel kiegészítve igazán nagy buli tud kerekedni. Ötletek homokozóra, árnyékolásra és dekorációra.

A gyerekek amúgy is vonzódnak a sarazáshoz, a föld túrásához és úgy általában mindenhez, ami ragad és kenődik, teljesen mindegy hogy egyébként jellemzően autózós, babázós, verekedős vagy visszahúzódóbb kölyökről van szó. Szóval homokozó kell és kész, mert a négykézláb mászásról a kiskamaszkorig, hosszú évekre az egyik legjobb kerti programot jelentheti. A barkácsáruházak és kertészetek sokféle kész megoldást kínálnak, műanyag, fa, mobil, mászókával kombinált, tetővel vagy hálóval lezárhatót is.

Ügyes szülők-nagyszülők persze maguk is nekiállhatnak a barkácsolásnak, ha pedig igazán motiváltak, ez itt az egyik legjobb ötlet, ami szembejött eddig:

A tető paddá alakítása zseniális, de ha csak a körbe futó peremre tud a gyerek leülni, akkor sem lesz semmi baja, ne aggódjunk. Végül úgyis a homokba ül, vagy gugol, netán fekszik. Amire viszont figyeljünk: a homokozó legyen letakarható (így az állatok nem tudnak belepiszkítani), biztosítsunk a benne játszóknak megfelelő árnyékot és a homok legyen jó minőségű, homokozóba való.

Néhány ötlet egyszerűtől a bonyolultabbig, természetközelitől a modernig, plusz egy meglepetés hercegnőknek!

Forrás: pinterest.com

Forrás: http://myhappycrazylife.com/diy-outdoor-canopy/

Forrás: https://playtivities.com/diy-sandbox/

Forrás: https://playtivities.com/diy-sandbox/

Forrás: pinterest.com

Forrás: https://playtivities.com/diy-sandbox/

És a plusz egy homokozó, egy hercegnőnek való darab, ami remélem nem baj, ha bekoszolódik, különben megette a fene az egészet.

Forrás: pinterest.com



Címkék: