Végre valóban megérkezett a tavasz, és vele együtt a színes virágforgatag is. Mi lehetne jobb hétvégi program, mint egy napsütéses tulipánszüret. Mutatjuk, merre indulj.

A Kőröshegyi Levendulás nyáron lilába borul majd, de előtte még több ezer tulipánnak és nárcisznak ad otthont, amiket mindenki kedve szerint leszüretelhet a hétvégén.

A Balaton déli partján elterülő virágligetbe április 7-8-án, és április 14-15-én várják a virágok szerelmeseit, reggel 10 és délután 16 óra között, hogy élvezzék a színpompás virágmező látványát, és maguk készítsék el a tavaszi virágcsokrukat.

Az előző évi nagy sikerre, és rengeteg látogatóra való tekintettel, a szervezők idén még több virággal várnak minket. Százezer tulipánhagymát és tizenötezer nárciszt ültettek, hogy biztosan mindenkinek jusson pár szép szál.

Tegyél egy kellemes sétát a virágosban, ahonnan csodás kilátás nyílik a Balatonra, és válogass kedvedre közülük. A virágok fajtánként különböző áron lesznek megvásárolhatóak, a spárgát és a kötözőszalagot pedig ajándékba adják hozzá. A virágszürethez letétért cserébe metszőollókat is biztosítanak, amit aztán visszakapsz.

Szóval hétvégén irány a Balaton, és a Kőröshegyi Levendulás, és élvezd a tavaszi napsütést a tulipánok és nárciszok között (a részleteket itt találod). Ha pedig akkora tulipánrajongó vagy, hogy szívesen elutaznál egészen Hollandiáig, hogy megnézd a világ legnagyobb virágmezőjét, akkor neked ajánljuk Keukenhofot, ahol több millió virág, köztük 800 különböző tulipánfaj vár rád, igaz azokat nem viheted haza.

(képek: tulipánszüret/facebook)



Címkék: