Ha önfenntartó, ökológiai lábnyom nélküli életet élnénk, nincs túl könnyű dolgunk. Egy megújuló energiákat használó, közművektől független ház elérhetetlennek tűnhet, pedig létezik egy magyar tervező, aki már megálmodta a sorozatgyártásra is alkalmas, megfizethető ökoházat.

A Noah House a magyar Blaskovich Ákos találmánya, aki a Csendes-óceánon hajózva találta ki, hogy miből áll majd ez az önfenntartó ház. A kis hajón napelem termerte és akku tárolta az áramot, az ivóvizet a tengervízből nyerte és mindene megvolt, segítség nélkül is. És miért ne működhetne ez a szárazföldön is? Így jött létre a Noah House, ami a közművektől függetlenül felállítható bárhol, mivel maga termeli az elektromos energiát és biztosítja a vizet is. A talajcsavarokon álló ház szétszedhető és elköltöztethető. A ház hőszigetelése kiemelkedő, ráadásul a speciális szigetelőanyag nyáron magába szívja, télen kiadja a nevességet, így megelőzi a penészesedést is.

A Noah House története:

A 128 négyzetméteres prototípus-ház Pilisjászfalun épült fel és a teszthasználat alatt kiderült, hogy valójában több energiát is termel, mint amennyit felhasznál. Az építkezésről és a ház belső kialakításáról itt találsz fotókat.

Így épül:

Kiemelt kép: noahhouse.hu



Címkék: