Egy időben viccelődtünk azzal, hogy jó lenne egy birka, mert akkor nem kéne füvet nyírni, de hát egy társasház kertjében mégsem lakhat egy birka. De sajnos még egy kecske sem. Erre lehet megoldás a bérelhető élő fűnyíró! Kanadában bevált.

Nehéz úgy rendben tartani a füvet, hogy a közben ne legyünk rossz hatással a környezetünkre is. Akár benzines fűnyírót, akár gyomirtó vegyszereket használunk, azzal nem csak szebbé tesszük a kertünket, de ártunk is neki. Épp ezért lett egyre népszerűbb a kecskebérlés: környezetbarát, csendes és hatékony!


Kanadában több ilyen cég is működik már, ők a területtől és a munkától függően akár  100 kecskét is bérbe tudnak adni. Ezeket a helyszínre szállítják reggel, majd visszaviszik őket a farmra este és kész is van a fűnyírás.  Dolgoznak magánkertekben, közterületen, de bérbe adnak állatokat mezőgazdasági termelőknek, golfkluboknak és önkormányzatoknak is. A parlagfű elleni küzdelemben pedig különösen hatékonyak, hiszen a magokat is megrágcsálják, ráadásul az emésztőrendszerük streilizálja is azokat, így a növény nem tud szaporodni.

Kiemelt kép: rentagoat.com



Címkék: