Iskolások és szüleik számolják vissza a napokat, amikből már nagyon kevés van, még két hét és beköszönt a vakáció. Szeptemberig vár ránk 11 hosszú hét, amit igyekszünk megtölteni minden jóval, hogy gyereknek és felnőttnek is feledhetetlen legyen ez a nyár. A kertes házban élőknek a kert rengeteg lehetőséget kínál, de ideje betervezni egy igazán nyári attrakciót is: a vízi csúszdát!

A vízi csúszda egy hosszú, lankás vagy egyenes, lehetőleg füves területre leterített műanyag pályából áll, na meg sok vízből. Az erős, vastag nejlonból készült felület a víztől fog csúszni, így azzal számolni kell, hogy folyamatos nedvesítésre lesz szükség. Nem kell nagy mennyiség, de a legjobban akkor járunk, ha a kerti csap közelében tudjuk felállítani.

(Erre is jó.)

Vízi csúszda persze készen is kapható. Ezek az 5-7 méteres pályák permetezőfejekkel vannak ellátva, amik a kerti locsoló csatlakoztatása után folyamatosan vizezik a felületet. Az áruk pár ezertől indul, a minőségük persze nem mindig garantált, de egy nyarat biztosan kibírnak.

Forrás: gif-finder.com

(Fontos a helyes használat.)

Aztán persze vannak a nagy kertes DIY apukák, akik rengeteg takaró fóliából képesek ilyen hatalmas vizicsuszdát építeni a gyerekeiknek. Ez is mehet a “ha egyszer saját házam és kertem lesz” halmazba:

Aztán lehet ezt sokkal takarékosabban is, persze ehhez nem árt, ha van egy folyó a kert végében. Na meg hely ahhoz, hogy megépítsünk egy ilyen 90 méteres csúszdát.

És nem azért, hogy elrontsam a mókát, de legfontosabbról is beszélni kell: a biztonságról. A vízi csúszdák keresgélése közben RENGETEG balesetről készült videót és gifet találtam, amit a túl gyorsra sikerült pályák és a körülötte elhelyezkedő tárgyak/emberek/kutyák okoztak. Nagyon nehéz, sőt szinte lehetetlen megállni egy ilyen csúszós felületen, így nem mindegy hogy hová érkezünk, amikor vége. Ne a sziklakertbe fussunk bele és ne is a fenyőfa állítson meg a végén, legyen hely arra is, ha túlfutnánk a pályán. Vigyázzunk magunkra és a gyerekekre, mert az a 11 hét gipszben még hosszabbnak tűnik.

Forrás: mashable.com

(Ha pedig meguntuk a kert végét.)

Kiemelt kép: https://www.flickr.com/photos/69187071@N02/



Címkék: