Kivágták az idős ostorfákból álló belvárosi fasort az V. kerületi Semmelweis utcában, aminek néhány nappal ezelőtt pecsételődött meg a sorsa véglegesen egy önkormányzati döntések köszönhetően.

Az ostorfák utolsó adagját pakolják teherautóra a Semmelweis utcában

A 2014 óta húzódó ügy ezzel gyors véget ért. Az utca felújítását még 4 évvel ezelőtt jelentette be a kerületi vezetés, de a munka megkezdése azóta csúszott, míg végül – egy 2014-es szakvéleményre hivatkozva – a környék lakóinak és a Levegő Munkacsoport erős tiltakozásának ellenére pár napja bejelentették a fasor teljes kivágását.

Ironikusan azt is mondhatnánk, a nagy hideg miatt siettek ennyire a favágással.

A fák szanálását és későbbi pótlását végző Főkert napokkal ezelőtt azt nyilatkozta, az önkormányzat által rájuk bízott feladatot legkésőbb májusig tervezik elvégezni, ennek ellenére ma, az idei tél egyik legzordabb napján, szakadó hóesésben villámgyorsan letudták a munkát.

Ezek után nem lehet nem arra gondolni, hogy az érintettek el akarták kerülni a további erős tiltakozásokat, s hogy az elhúzódó, feszült helyzet esetleg kihatással legyen a közelgő választások helyi eredményére.

Az utca csupasz és szomorú látványa február 27-e délutánján

Fogcsikorgatva bár, de véleménycikkünkben mi is a fasor eltávolítása mellett tettük le a voksunkat, az csak az évek alatt szerencsétlenné vált helyzet végeredményére vonatkozott. Mivel a 2014-ben erősen csonkolt és egyébként is régóta magukra hagyott fasor korábbi szépsége megkopott, sok fa menthetetlenné vált, jelentős hányaduknak pedig a vizsgálatok csak néhány évet jósoltak, az egységes és jövőbeni szép látvány érdekében kényszeredetten a fejszére szavaztunk.

Szomorú történet.



Címkék: