Manapság már minden sarkon van egy szálloda, így elég nehéz kitűnni a sorból. Már a fényűző luxushotelek láttán is csak legyintünk, hogy ez is csak egy a sok közül. De a szállodaipar nem adta fel a harcot a vendégek kegyeiért, megtalálta a piaci rést, így most sorra épülnek a legextrémebb, legőrültebb, legfurább, és szerintem esetenként legkényelmetlenebb hotelek világszerte.

Megszállhatunk egy daru tetején, koporsóban, börtönben, igluban, repülőben, fán lógva, a víz alatt, a föld mélyén, de még egy betoncsőben is, ha éppen úgy tartja kedvünk. Egy biztos, jó sok kalandvágy kell mindegyikhez, van a hol cápák, medvék vagy épp zsiráfok bámulnak ránk, miközben alszunk, vagy a magassággal, a bezártsággal vagy épp az extrém hideggel kell megküzdenünk, persze mindezt egy zsák pénzért. Nézzük, mi a kínálat.

Aludj egy jót egy madárfészekben

Azoknak, ajánlom a Svédországban található “fahoteleket”, akik mindig is szenvedélyesen szerettek fára mászni, és csak azért nem aludtak az ágak között gyerekkorukban, mert anya folyton aggodalmaskodott, és megtiltotta. Most itt a lehetőség, választhatnak többek közt a madárfészek, az ufó, a tükörkocka vagy a szitakötő lakosztályok közül, amik az erdő közepén a fák lombkoronái között pompáznak, meghazudtolva a gravitáció szabályait. Mondjuk ha megtámadná az erdőt egy szúhad, nagy bajban lennének a vendégek.

(képek: Treehotels)

Vendégségben Spongyabobnál

Ha az erdőért annyira nem vagy oda, viszont mindig is vonzott a tenger feneke, irány Tanzánia vagy a Maldív-szigetek. Bár a mondás szerint a halakkal aludni nem jelent túl jót, azért ezt a kiruccanást remélhetőleg élve megúszod. A Manta Resortsban kialakított víz alatt lévő hálószobában 360 fokos kilátás nyílik a végtelen kékségre, és a hullámok ringatnak álomba, a Conrad hotelben pedig a cápákkal vacsorázhatsz.

(képek: The Manta Resort)

(kép: Conrad Hotel)

A város felett, egy daru tetején jacuzzizni elég menő

Tériszonyos vendégek kizárva, de ha bírod a magasságot és a végeláthatatlan városi panorámát, akkor neked találták építették az amszterdami Crane Hotel Faraldat, aminek a három luxuslakosztálya egy darun kapott helyet, és ha ez nem lenne elég extrém, a tetejére még odabiggyesztették a “wellness részleget”, ahol a negyven fokos vízből csodálhatjuk a kivilágított holland várost.

Sarkifényes romantikus vacsora

Uraim, a gyertyafényes vacsi már dögunalom, ideje beújítani. Irány Finnország, ahol üvegigluban lehet romantikázni, miközben a sarki fény bevilágítja az eget. A hófedte Lapföldön egész nap síelhetsz vagy bejárhatod a vidéket kutyaszánon, este pedig befekhetsz az üvegplafon alá, és csodálhatod a különleges fényjelenséget, a Kakslauttanen Arctic Resort egyik szobájából.

(képek:Kakslauttanen)

Így lehet magán repülőgéped pár napra

Nem sok kényelmetlenebb dolog van, mint egy repülőgép kényelmetlen ülésében tölteni az éjszakát. Most viszont kipróbálhatod, milyen, ha az egész gép a tiéd, és még csak el sem kell hagynod a biztonságos földet. Costa Rican, a Manuel Antonio Nemzetipark közepén ugyanis áll egy kiszuperált Boeing 727-es, amit szállodai apartmanná alakítottak. Mondjuk első ránézésre pont olyan, mintha most zuhant volna a fák közé, de belül minden igényt kielégítő szoba vár minket, pazar kilátással az óceánra.

(képek: Costa Verde)

Nyaralhatunk vakond módra

Ha eleged van mindenből, és egy kis nyugalomra vágysz, megteheted, hogy a föld alá bújsz. A Grand Canyonnál található Barlang Motel erre tökéletesen alkalmas, 67 méter mélyen kialakított szobáival. A hotel falai 65 millió évesek, és se fény, se zaj nem szűrődik be közéjük, szóval aki remetének állna, már indulhat is.

(kép: gccavern)

(kép: Forbes)

Csőlakó kerestetik

Nem feltétlenül kell a tengerentúlra utaznod, ha egy extrém szállodai élményre vágysz, a közelben is vannak őrült fogadósok. Németországban például szennyvízcsatorna szobákban pihengethetsz, a Das Park Hotel jóvoltából. Bottrop városka parkjában állnak a tágasnak közel sem nevezhető csődarabok, amikben ha eddig nem voltál, tuti klausztrofóbiás leszel.

 

 

 

(képek: Das Park Hotel)



Címkék: