Zöldfűszert tartani az ablakban nem nagy varázslat, de ezen is lehet variálni. Az egybe ültetett palántákból egy saját kis mini fűszerkertet varázsolhatunk, hogy aztán minden kéznél legyen, amire szükségünk lehet főzés közben. Van egy szabad órája hétvégén?

A Better Homes and Gardens videót is készített a ültetésről, ami valóban nem nagy munka. Amire szükség lesz: egy kb 30x30x10 cm-es fa dobozra, vagy amiben szívesen látnánk a kis kertünket, virágföldre, drótra, kis kavicsokra és gyógynövényekre. A videóban bazsalikom, rozmaring, oregánó, lila zsálya, arany zsálya és két féle levendula kerül a dobozba.

A folyamat egyszerű: a doboz aljára fúrjunk lyukakat, aztán töltsük föl földdel. A kakukkfü palántánkat dróttal alakítsuk kis fává és helyezzük be a kert közepébe. A többi növényt ízlés szerint rendezzük el a sarkokba és gyengéden nyomjuk őket a földbe. Finoman locsoljuk be a frissen elültetett palántákat, majd díszítésnek készítsünk kis ösvényeket a növények között és szórjuk be őket kaviccsal.

Kiemelt kép: wikipedia.com



Címkék: