Mármint ilyenkor tavasszal? Vagy ilyenkor télen, a hó alatt? A március végi mínuszban??? Szerencsém, hogy sünök nem olvassák a Gardenistát, különben most jönnének a dühös olvasói levelek.

Mert a nálunk is honos keleti sünök az itt látható sünnaptár szerint ébredeznek. Főleg a jó időben, szóval mondhatjuk, hogy múlt héten elkezdtek ébredezni, de most nyilván visszaaludtak és várják, hogy megtörténjen az igazi tavasz. Tegyük fel, hogy áprilisra jó idő lesz, akkor kezdődhet a zsírraktárak feltöltése az ízletes rovarokkal és kövér gilisztákkal, hogy kikerekedve és csinosan belevessék magukat a májusi randiszezonba. Ha a szezon sikeres volt, a június a gyermekáldásé, júliusban pedig már meg is történnek a kölykök első sétái. Augusztusban már övék a világ, ilyenkor találkozhatunk az egyedül kóborló, de még nem túl nagyra nőtt sünökkel, de ne aggódjunk, ők már alkalmasak az önálló életre.

A szeptember és az október a felkészülésről szó. Hízás, fészek készítése, nagy levegő, jó éjszakát: novemberben megkezdik a következő tavaszig tartó téli álmot, amiből időnként még felébredhetnek, de a kertben csak a következő meleg időszakban futhatunk össze velük.

Kiemelt kép: yummypets.com



Címkék: