A köztéri szobrok nincsenek könnyű helyzetben. Aki lehajtott fejjel jár, rohan, vagy nem érdekli különösebben az őt körülvevő világ, úgy megy el mellettük, hogy észre sem veszi őket. Pedig érdemes figyelni, hiszen olyan alkotások vesznek körül minket,  amik igazán megérdemlik, hogy megjegyezzük azokat. Nemrég írtunk arról, hogy Budapesten milyen ütős szobrokat avattak 2017 őszén, a legfrissebb/híresebb budapesti szobor, a Bud Spencer avatásánál ott is jártunk, most pedig a Bored Panda lebegő szobrai közül hoztunk három érdekességet.

Az első, a fent látható alkotás a Természet ereje című szobor, az olasz Lorenzo Quinn alkotása. A Quatar-ban található mű a természetet nőként ábrázolja, miközben az a Földet forgatja, ettől olyan, mintha egy lendületes mozdulat fagyott volna meg, a Földgolyó pedig a betontalapzat fölött lebegne. Ha nem jár Quatar felé, az alkotás különböző verzióit megtalálhatja Angliában, Monacoban és Szingapúrban is.

Ez pedig itt Alex Chinneck, brit művész munkája, aki nem először döbbenti meg alkotásaival a világot. A ház, ami olyan mintha kettétört volna és most lebegne, a londoni Covent Garden negyedben, a Piazzán található. Ugyan ránézésre olyan, mintha lebegne, a felső része főként hungarocellből készült és egy 12 méter hosszú acélgerendára rögzítették.

Forrás: geograph.org.uk

Marseill-ben találkozhatunk ezekkel az utazó félemberekkel, akik a város különböző pontjain állnak, ránézésre a teljes szétesés határán. Bruno Catalano szürrealista szobrai azonban stabilan, évek óta ott állnak az utcákon, táskájukkal a kezükben.

Forrás: flickr.com

További különleges szobrokat a Bored Panda posztjában talál:

Kiemelt kép: lorenzoquinn.com



Címkék: