A flow-élmény az elme működésének egy olyan állapota, melynek során az ember teljesen elmerül abban, amit éppen csinál, amitől örömmel töltődik fel, abban teljesen feloldódik, minden más eltörpül mellette, bármi áron folytatni törekszik, írja a Wikipédia. És honnan tudjuk, hogy épp flow-élményünk van? Nézzünk meg egy játékában elmerült gyereket, egy hangszerén játszó zenészt, vagy ezeket a land-art művészeket munka közben. Ők maguk a színtiszta flow.

A kövek egyensúlyozásával létrehozott vízparti szobrok készítése nálunk sem ismeretlen, a Római-parti Kőkert művészét régóta követhetjük a Facebookon. Kell ahhoz valami igazi megszállottság, vagy elhivatottság, hogy a különböző formájú és súlyú, kisebb-nagyobb köveket és kavicsokat egymásra helyezve kiegyensúlyozzuk anélkül, hogy a földhöz vágnánk az egész. Ezek alapján valószínű, hogy ők itt a legtürelmesebb férfiak a világon.


Rocky Byun egy koreai művész, aki szintén képes legyőzni a  gravitációt és a kövek mellett akár egy motort is képes felbiggyeszteni egy apró kis kavics tetejére. Vagy egy laptopot.


Ebben a videóban pedig Manu Topic francia kőművészt nézhetjük meg munka közben. Ő fantasztikus fotókat készít az alkotásairól és ez a film pedig egy megérdemelten díjnyertes alkotás lett.

Equilibrium from Pat Foch on Vimeo.

Kiemelt kép: https://www.facebook.com/manutopicbalance/



Címkék: