30 éve nem értettem azokat a nagymamákat, akik nem dobták ki, hanem megtartották és kimosták a tejeszacskókat, aztán csíkokra vágták és fürdőszoba szőnyeget fontak belőle. Az egész olyan feleslegesnek tűnt, hiszen ronda volt, na meg minek csináljunk bármit is szemétből? Aztán tanultam egy-két dolgot, az öregedéssel bölcsesség is járt, ma például már ha csak lehet, nem is kerül nejlonzacskó a háztartásba.

Persze néha elkerülhetetlen, a sok agyoncsomagolt holmi sok szemetet termel, de a textil szatyrok és tasakok szinte minden gondomat megoldják. Minden nap küzdeni kell azért, hogy ne fulladjunk bele a szemétbe, de mit tegyünk, ha mégis felgyűlik néhány vacak anyagú, füles zacskó? Találtunk egy egész jó megoldást, amihez csak egy vasaló és minimális kézügyesség szükségeltetik.

De eltávolodhatunk a konyhai felhasználástól, vagy a tárolás témakörtől: következzen 28, nejlonszatyrokat és egyéb szemetet felvonultató módszer, amik között van néhány egészen meglepő is.

A legjobb módszer viszont még mindig az, ha a minél kevesebb szemét termelésére törekszünk és sosem viszünk haza nejlonzacskót.

Kiemelt kép: pinterest.com



Címkék: