Remek lehetőség nyílik az iskolások számára, hogy testközelből megismerjék a kertészkedés és a földművelés csínját-bínját, és kedvet kapjanak az otthoni kertgondozáshoz, vagy akár a későbbi agrár tanulmányokhoz. Ahhoz, hogy megszeressék a természetet, a növényeket, azok termesztését és gondozását, a legjobb, ha szabadon garázdálkodhatnak az iskola kertjében, és nyomonkövethetik, annak fejlődését.

Erre nyújt lehetőséget a Nógrád Megyében meghirdetett Földforgatók Iskolakert program, A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Váci Egyházmegyei Karitász az Iskolakertekért Alapítvány támogatásával.

(Kép: pixino)

A program célja, hogy hagyománnyá váljon az ifjúság természetes gyakorlóterepen történő környezeti nevelése, valamint a mezőgazdasági tevékenységet megismerve az ágazati pályaorientációt is segítsék. A pályázattal lehetővé tesszik a felső tagozatos általános iskolások számára, hogy a kertet, mint élményt, felfedezést, örömet nyújtó közeget tapasztalják meg, és élményeiken keresztül kedvet kapjanak saját területük gondozásához.

A szervezők szeretnék, hogy felnőttkorban igényként jelenjen meg a kertművelés, és ezt használják az önellátásuk részeként, valamint a fiatalok számára megmutatkozzanak az agráriumban rejlő lehetőségek. A projekt elősegíti a résztvevő iskolákban a kertészeti tevékenység, hosszú távon is jól működő gyakorlatát, és egyúttal hozzájárul az agrárszakképzés népszerűsítéséhez.

A három éves programra egészen szeptember 16-ig lehet pályázni, az alábbi linkre kattintva.

(kiemelt kép: Földforgatók)



Címkék: