A közparkok élhetőbbé tételéért és azért, hogy a város lakói valóban használják is azokat, elég sokat kéne tenni. A Népliget egy klasszikus esete annak, amikor egy óriási zöldterületben rengeteg lehetőség van, de mégsem tudunk élni vele. A Főkert most itt szervezi meg parkszépítő önkéntes akcióját ültetéssel és festéssel.

A Föld Napján, április 21-én megtartott Miénk itt a Park! rendezvényen cserjeültetésben, füvesítésben, gyöngykavics-terítésben segíthetünk, de egy középiskolai padfestő pályázat is indul, amire már várják az ötleteket. A Miénk itt a pad! programban a parkban található padok egyedi díszítésére pályázhatnak 3-6 fős csapatok. Szabadkézzel rajzolt vagy elektronikus formában elkészített terveket várnak, a pályaműveket pedig a rendezvényen tudják a nyertesek megfesteni.

Forrás: facebook.com/fokertbp

A kertészeti tevékenységekre április 19-éig várják a jelentkezéseket, a Miénk itt a Pad! pályamunkák beérkezésének határideje április 16. 12:00 óra. A pályázat részleteit, illetve a tervezéshez szükséges méreteket a Főkert oldalán találjátok.

Forrás: facebook.com/fokertbp



Címkék: