Reneszánszukat élik a csináld magad projektek, de egyre nehezebb olyan ötleteket találni, melyek nem igénylik, hogy alapanyagok tömkelegét vásároljuk meg a barkácsolás előtt…

Kiskert parafadugókból

Csak úgy gyűlnek a parafadugók a fiókjaid mélyén? Akkor ezt a projektet neked találták ki! Elég egy kis kézügyesség, és kertet építhetsz a dugókból percek alatt. Az eredmény egy stílusos és látványos kiskert, amely mellett nem lehet szó nélkül elmenni. Nyugodtan dicsekedj azzal, hogy ez a te munkád gyümölcse! Ráadásul a környezeted is hálás lesz, hogy újrahasznosítottál.

Az alábbi videó lépésről lépésre bemutatja a projektet.

Kiskert parafadugókból

Alapanyagok:

– parafadugó
– virágföld
– virágmag vagy palánta
– kartonpapír
– hobbiragasztó
– mezőgazdasági fólia
– szög

Szerszámok:

– kalapács
– olló
– tapétavágó kés
– vonalzó
– ecset
– ceruza
– tálka a ragasztónak

Kartonlapból vágd ki a kerted alapját. Figyelj oda rá, hogy legyen elég parafadugód a kerítéshez! A saroknál szöggel rögzítsd az első parafadugót, majd hobbiragasztóval a karton peremén ragaszd végig a többi dugót. Várj 15 percet, míg a ragasztó megszárad. Vágd méretre a kert aljába kerülő fóliát, figyelj oda, hogy a peremig felfusson. Szöggel erősítsd meg a maradék három sarokdugót is. Szórj a kertbe virágföldet és ültesd el a magokat vagy virágpalántákat. Már kész is vagy a kiskerteddel!

Nincs meg hozzá otthon minden alapanyagod, de mégis megcsinálnád?

Ne aggódj! A Jófogás összeállított olyan csomagokat, melyek minden alapanyagot tartalmaznak ehhez a projekthez. Ráadásul még pénzt sem kell rá költened. A környezettudatosság jegyében ugyanis az oldalon most azzal vásárolhatsz, hogy selejtezel!

Adj fel 10 új hirdetést, és tied lehet az egyik eszközcsomag! Fogadjunk, hogy tárgyak tucatjai hevernek az otthonodban, amiket te már nem igazán használsz. Másnak, hidd el, jól jöhetnek még, és ne feledd, azzal, hogy nem dobod ki őket, a környezetedet is véded!  Ez egy remek alkalom arra, hogy szétnézz a lakásodban, és amit már régóta nem vettél elő, továbbadd egy új tulajdonosnak.

Itt még több ötletet találsz!Címkék: