Az építész szakma kimagasló teljesítményeit már 180 éve ünneplő Royal Institute of British Architects (RIBA) pályázatán a nemzetközi mezőny első 20 nyertese között van a CEU budapesti épülete és a 4-es metró tíz állomása is – írja az epiteszforum.hu. A RIBA közleménye szerint a 16 országból érkezett pályamunkák közül alapos vizsgálat után, az intézmény kijelölt tagjai látogatásával és a helyi építészekkel közös bejárást követően választották ki a 20 legjobbat, a szeptemberi fordulóra pedig már csak négyre szűkítik a listát. A győztest novemberben hirdetik ki.

A RIBA összegzésében az olvasható, hogy a 4-es metró Platinum Studio által tervezett struktúrájának különlegessége, hogy a pályázatot megnyerő csapat megosztotta munkáját a többi versenyzővel, a projekt így sajátosságává vált a részvételi tervezés.

Galéria ide kattintva megtekinthető.

A CEU dicsérete sem maradt el, a RIBA szerint a Sheila O’Donnell és John Tuomey és az M-Teampannon által tervezett épület “legnagyobb teljesítménye a budapesi látképbe illeszkedő régi létesítmény és a nemzetközi tervezésről tanúskodó új kampusz kibékítése. Ez a harmónia az egyetem fennállása mögötti célokat is megjeleníti”.

Aki még nem látta, miről is van szó, ide kattintva megtekintheti a galériát.

Kiemelt kép: Wikipédia



Címkék: