Hetek óta hatalmas Csillagok háborúja-őrületben ég az egész világ, és tegnap végre a nagyközönségnek is bemutatták az űreposz legújabb részét, a „Solo: Egy Star Wars-történet”-et.

Az időzítés nem volt véletlen, hiszen a 20th Century Fox, pont 41 évvel ezelőtt, 1977. május 25-én indította útjára a csillagközi történetet, ami azóta a filmtörténelem legismertebb űroperájává nőtte ki magát, és úgy tűnik, hogy egy igazi never eneding story.

Ez már a tizenegyedik egész estés mozifilm, ami a Skywalker família, Han Solo, Chewbacca, és a megannyi rohamosztagos kacifántos, az időben összevissza ugráló sztorijával a vászon elé szögezte a fél világot.

A nézők megint felszállhatnak a Millenium Falconra, és újabb kalandokra indulhatnak egy messzi-messzi galaxisba, ami valójában nem, hogy nem távoli, de szó szerint itt van a szomszédban, szóval akár valóban útra is kelhetünk oda.

Bizony, a Tatuin, a Hoth vagy épp a Naboo bolygókon játszódó jelenetek, bár ezt remélhetőleg senki nem is hitte, nem távoli csillagokon, de még csak nem is a Disney hollywoodi stúdiójában, hanem a földünk szebbnél szebb helyein játszódnak, amiket egy igazi Star Wars rajongónak egyszer az életben látnia kell.

Szóval összeállítottunk egy bakancs, vagy inkább lézerkardlistát, azokról a filmbéli helyszínekről, ahová egy mezei utasszállítóval is el lehet jutni, ha épp nincs űrhajónk. Így ha még nem döntöttél, hogy hova menj nyaralni, akkor most választhatsz bármelyik űrbéli helyszín közül, Horvátországtól, Tunézián, Norvégián, Amerikán át, egészen a Kanári-szigetekig.

Guatemala

Az 1977-es első epizód, az Egy új remény elképzelt univerzumában, a Yavin nevű bolygó egyik lakott holdja, a Yavin 4. Az űrbéli helyszínt, amit a Halálcsillag a fordulópontnak számító yavini csatában megpróbált elpusztítani,  a guatemalai Tikal Nemzeti Parkban találjuk, az időszámításunk előtt 350-ben épült maja templom maradványai között.

Halál-völgy

A Luke Skywalker otthonául szolgáló Tatooine bolygó kietlen, és nem túl bizalomgerjesztő dűnéi, a Kalifornia és Nevada között elterülő Halál-völgy Nemzeti park, a valóságban is kopár tája. A Death Valley a föld egyik legforróbb területe, száraz, sivatagos, csapadékmentes, egyszóval nem túl hívogató, viszont ettől függetlenül megér egy túrát, ugyanis rendkívül látványos. Nem véletlenül kapott helyet a filmben.

Tunézia

De a Tatooin bolygón játszódó jeleneteknek nem csak az Egyesült Államok adott otthont, egy részüket Tunézia sivatagaiban forgatták. A Skywalker család homokfalba vájt lakását, ami az Egy új reményben és a Klónok támadásában is feltűnik, eredetileg a berber törzsek alakították ki, évszázadokkal ezelőtt. Mivel a forgatások óta szállodaként üzemel, akár Luke ágyában is aludhatunk.

Dubrovnik

De ha nem vágyunk ilyen forró nyaralási helyszínre, akkor egy európai körútra is indulhatunk, ugyanis a szomszédos Horvátországtól, egészen Norvégiáig forogtak a csillagközi jelenetek. Az utolsó Jedik-ben például a galaxis megagazdag elitje tőlünk pár száz kilométerre, Dubrovnikban múlatta az időt ivászattal, játékkal és tánccal.

Comoi-tó

Persze a szerelmes szál sem maradhat ki, egyetlen valamire való részből sem, és mi lehetne romantikusabb helyszín, mint az olaszországi Comoi-tó partja, ahol a Naboo bolygó fiatal királynője Padmé Amidala és Anakin Skywalker titokban egybekeltek.

A norvég Finse

Persze nem lehet minden bolygón kellemes az idő, így kellett pár fagyosabb jelenet is, amik a jeges planétán, a Hothon játszódnak, vagyis valójában a norvégiai Finse városában. A birodalom visszavágban, a jég borította tájon küzdenek meg egymással a lázadók és a birodalmiak.

Gullin

Csodálatos látványban lehet részünk, ha ellátogatunk a Wookiee bolygóra, Kashyyykra. Ehhez Dél-Kínába, Gullinba kell elzarándokolnunk, ugyanis itt látta meg a napvilágot a leghűségesebb másodpilóta, Chewbacca.

Fuerteventura

Az pedig, hogy hogyan is lett Csubi és Han Solo csillagközi örök barát és elválaszthatatlan harcostárs, kiderül a legújabb részből, a Solo: Egy Star Wars-történetből, amit egy igen kellemes, spanyol szigeten forgattak. Fuerteventura a Kanári-szigetek egyike, ami amellett, hogy tökéletes nyaralóhely a tengerparti kikapcsolódást kedvelőknek, űrbéli tájnak sem utolsó. Szóval először irány a mozi, ahol Han, a zsivány utcagyerek, a csaja Qi’ra, és a szőrgombóc Chewbacca legújabb kalandjai várnak, utána pedig a Costa Calma Fuerteventurán.



Címkék: