Nemrég írtunk arról, hogy a fűnyíráson feszülő nemzetként mit tegyünk, ha a hajnali fűnyírssal nem akarunk a szomszéd agyára menni, illetve hogy érhetjük el, hogy más sem vasárnap hajnalban zúgassa a gépet a gyepen. A facebook hozzászólások között is jöttek az ötletek, többek között a hangtalan kasza és a sarló használata. De vajon mennyire gyors egy emberi energiával működő kasza?

A lenti videó egy brit fesztiválon készült, ahol minden évben megrendezik a hagyományos és a damilos fűkasza közti harcot. A szabályok egyszerűek: a két kaszáló egyszerre indul és az győz, aki hamarabb levágja a füvet. Nekünk ép kapóra jött ez a verseny, nézzük:

A hagyományos kaszát a brit bajnok forgatja, a damilos pedig egy tapasztalt mezőgazdasági munkás kezében dolgozik. A videóhoz megjegyzésként írták, hogy a felvétel nem manipulált, a győztes valóban ilyen gyorsan kaszálja a füvet. Ezek alapján kijelenthetjük, hogy ha eleget gyakorolsz és megfelelően megerősödsz, gyorsabban végzel egy jól megélezett és hangtalan kaszával, mintha egy zümmögő damilos vágóval próbálkoznál. A szomszédok pedig garantáltan hálásak lesznek!

Kiemelt kép: pixabay.com



Címkék: