Rajtunk nem múlott, mi már szeptemberben szóltunk, hogy vége a nyárnak. A melegkedvelő egynyáriak ideje azóta pláne lejárt és ha nem voltál elég gyors, most a te erkélyed-teraszod-balkonod is olyan siralmas látványt nyújt, mint az enyém. Na ilyenkor jöhetnek hozzám a megszokottak mellé legújabb kedvenceim, a díszkáposzták.

Az árvácskák, csarabok, erikák és krizantémok mellé olyan sok minden ültethető! Ebben a cikkben sok remek ötletet találhattok, most pedig mutatok néhány példát a színes, vicces díszkáposztára, ami jól mutat bármilyen összeültetés tövében, de ahogy az látszik, magában is megállja a helyét. A képre kattintva jönnek az ötletek:

pinterest.com

A közönséges káposzta nemesített változatát  lilás-rózsaszínes-kékes-zöldes színekben kínálják a kertészetek, vannak köztük alacsonyabb és magasabb fajták is, az átmérőjük kb. 30-40 cm, a színes hullámos vagy csipkés szélű levelek pedig csodálatosan tarkítják a lépcsődet, erkélyedet, vagy a kertet. Néhány sárga tökkel együtt pedig kész az őszi hangulat. Ha még nem próbáltad ki, itt az ideje!

Fotók: pinterest.com



Címkék: