A FŐKERT idén is mintegy százezer tő árvácska és több tízezer díszkáposzta és hagymás növény kiültetésével teszi színesebbé a főváros kiemelt zöldterületeit – tájékoztatta sajtóközleményében a társaság a Gardenistát. Ősszel a forgalmas csomópontok és a turisztikailag fontos területek is megújulnak, így többek között a Kodály Körönd, az Astoria, a Móricz Zsigmond körtér vagy a Budai Vár belső területei.

Az egynyári növények elvirágzását, valamint a virágágyak megfelelő előkészítését követően a kétnyári virágok kiültetése szeptember végén, október elején történik. Ősszel az egynyári virágok már túljutnak a fejlődésükben azon, hogy dekoratívan mutassanak. A növények elérik teljesítőképességük végét, beöregszenek, megnyurgulnak, megdőlnek, a hűvösebb időjárás nyomán virágzásuk alábbhagy. Ekkor célszerű a lecserélésüket elvégezni. Az időben elültetett és kellő talajhőmérséklet mellett begyökeresedett árvácskák ellenben szépen elbokrosodnak, gazdagon és hosszan tartóan virágoznak.

Kép forrása: FŐKERT

 

A virágágyak kiürítése és ültetése időzítése során fontos, hogy ne legyen olyan időszak, amikor nem dekoratív a virágágy, és ennek megfelelően időzíti a FŐKERT a palánták megtermesztését, melyet több tényező, például az időjárás is befolyásol. Ezek a növények kertjeink és parkjaink legkedveltebb virágai közé tartoznak, mert tavasszal, márciustól júniusig, ősszel pedig szeptembertől a kemény fagyokig virágoznak – írják a közleményben.

Az őszi árvácskákat, csakúgy, mint az egynyári növényeket saját termesztőtelepén állítja elő a FŐKERT Nonprofit Zrt.

 

Kiemelt kép forrása: FŐKERT



Címkék: