Több évtizede a Balaton partjára ültetett fák száradtak ki az utóbbi időben Siófokon, a helyiek szerint egyértelműen amiatt, mert valaki vegyszerrel locsolja a jókora törzsű, terebélyes lombú növényeket – írja a szabadpecs.hu. A problémával Lengyel Róbert siófoki polgármester is foglalkozik a Facebook-oldalán, a posztban pedig kiemelte, hogy pont a milliomosok kilátását zavaró fákról van szó.

„A jelentős anyagi kár mellett a látvány sem szívderítő, de maga a cselekmény is nehezen érthető ép elméje birtokában lévő embernek. Egyre terjedő vandálkodás az is, hogy a parti részeken a milliomosok szabad kilátását zavaró közterületi fáinkat az éj leple alatt sumákolva, vegyszerrel öntözgetik, ilyen módon megszabadulva a zöld levélzettől. Mit lehet erre mondani? A magunk eszközei kevesek ahhoz, hogy megakadályozzuk a vandálokat e cselekményeik végrehajtásában, legfeljebb enyhíteni tudunk a problémán. Nemes egyszerűséggel azt kérem, aki ilyen cselekmény elkövetését észleli, ne restellje azonnal értesíteni a rendőrséget. Az, hogy magunk „szólunk” sokszor kevés. A saját bőrömön tapasztaltam meg az elmúlt időszakban, mire is jutok a szép szóval. Cinikus kiröhögés, rosszabb esetben a melegebb éghajlatra küldés volt a vége. Szóval összefogás nélkül, a józan gondolkodásúak összefogása nélkül ez sem megy!”

Lengyel Róbert kitért arra is, hogy a pünkösdi szezonnyitóra rendbe tett padok egy részét ismeretlenek máris tönkretették, és több, idén tavasszal kiültetett facsemetét derékba tördeltek.

Az elpusztult fákról készült képek ide kattintva megtekinthetők.

A kiemelt kép csak illusztráció. Forrás: Pixabay



Címkék: