Ha a természetes kialakítású kertet szeretjük és kerüljük a feleslegesen lekövezett területeket, a tájidegen növényeket, az autógumikat, vagy a műanyagok használatát, akkor bármennyire is csábít az úszás lehetősége, biztos nem szeretnénk egy kék csempékkel kirakott betonteknőt a vadvirágos kertünk közepére. Viszont egy ilyen, növényekkel körülvett, természetes egyensúlyt fenntartó kerti tavat egész biztosan.

Már egyszer rácsodálkoztam ezekre a természetes tavakat utánzó medencékre, de most még egy szintet lépünk. Az Avantgardens oldalán jött szembe ez a videó egy kicsi, de annál bájosabb kerti tóról, amiről aztán kiderül, hogy egy vegyszerek nélkül is tiszta és működőképes úszómedence, amit a növények és a vízben élő élőlények tartanak tisztán.

Az organikus medencét építő és az otthoni építéshez leírást kínáló David Pagan ezen a videón megmutatja, hogy készítette el a saját, növényekkel és halakkal is betelepített természetes úszómedencéjét. Az élő mikroorganizmusokkal szűrt vizű medence

Kiemelt kép: organicpools.co.uk



Címkék: