Van Japánban egy tengerpart, ami nem olyan híres, mint a kaliforniai Glass Beach, vagy az orosz Ussuri Bay, pedig itt is gyönyörű színes üvegkavicsok borítják a partot. Az újrahasznosított színes üveggel az algák ellen vették fel a harcot, sikerrel.

Omura város névtelen, eldugott kis tengerpartja messziről úgy néz ki, mint egy egyszerű tengerpart, amely gyönyörű kilátást nyújt Omura-öbölre, de ahogy közeledünk, észrevehetjük, hogy a csillogó homok egyáltalán nem homok, hanem finomra őrölt és lekerekített szélű színes üvegkavics.

Néhány évvel ezelőtt ezt a helyet még algák borították. A bomlásnak köszönhető rettenetes szag elriasztott innen mindenkit, így valami kíméletes, természetes módszert kerestek a probléma megoldására. Végül az újrahasznosított üveg leterítése mellett döntöttek annak érdekében, hogy megakadályozzák az algák növekedését.

Az üvegkavicsok pedig elérték a céljukat, ráadásul egy csodaszép turisztikai látványosságot is teremtettek felük. Az úszás ugyan jelenleg átmenetileg tilos, de már így is egyre népszerűbb a turisták körében.

Kiemelt kép: youtube.com



Címkék: