Egy új kis tér alakul ki a Béla király út, a Janka út, a Harangvölgyi út, és a Zugligeti út találkozásánál, az önkormányzat pedig most nevet keres a közterületnek – írja az ittlakunk.hu.

Erről a területről van szó:

Az önkormányzatnak már terve is van az átalakításra, aminek munkacíme egyelőre Fácán tér, utalva az egykori Fácán Nagyvendéglőre, melynek épülete ma a Béla király út 59-61. szám alatt található. Ez a név viszont nem végleges, az ötleteket az onkormanyzat@hegyvidek.hu címre várják június 30-ig, és ezek közül netes szavazással választják ki, mi legyen a tér hivatalos neve.

 

Kép forrása: Hegyvidék Önkormányzata

 

Az egykori majorságon található épületegyüttest a legtöbben a mai napig Fácánosként emlegetik, ez viszont csak a ’80-as évek elején alakult ki, hivatalosan soha nem hívták így, mindig is Fácán volt a terület neve. Annak idején az Árnyas út – Remete út találkozásához közeli bokros terület még ezeknek a madaraknak a kedvenc költőhelye volt, az Árnyas úti lakótelep megépítése viszont elűzte a fácánokat.

A vendéglő mellett viszonylag jó állapotban maradt a Horthy-villa is, amit a hírek szerint a Zugligeti Általános Iskola kapott meg, és idén el is kezdik a felújítását.



Címkék: