A Normafa – természetesen Facebook-csoport hívta fel a figyelmet arra, hogy a Normafánál az Eötvös út 48. számnál nagy területen vágtak ki fákat. A korábbi hírek szerint a Normafa-rehabilitációs program fontos elemeként ezen a területen épül a “Normafa kapuja” elnevezésű fogadóközpont, elvileg emiatt irtják a fákat nagy erőkkel.

A Hegyvidéki Önkormányzat honlapján mindeközben azt írják,

“számos értékes növény található a területen, ezek meg is maradnának – az irodavezető kiemelte, hogy azt szeretnék, ha a fogadóközpont környezetében egy szép, parkos pihenőhely jönne létre”.

A fogadóközpont céljaira a területen található, több mint százéves, helyi védettséget élvező szecessziós nyaralóvillát újítják fel, emellett egy új, a tájba illő kiszolgálóépületet alakítanak ki.

“A nyertes koncepció alapján a megújítandó villa az információs központnak, a környék múltját és természeti értékeit bemutató interaktív kiállítótérnek, továbbá kávézónak és az üzemeltetéshez kapcsolódó irodáknak biztosítana helyet, míg a látogatók által igényelt különféle szolgáltatóegységek és az egyéb üzemi funkciók egy új, a terepbe simuló épületben jelenhetnének meg. Ez utóbbi tetején egész évben használható, műanyag borítású tanulósípályát alakítanának ki” – olvasható az oldalon, ahol egy fénykép is található a tervezett épületről.

Forrás: Hegyvidéki Önkormányzat

 

Kiemelt kép forrása:  Normafa – természetesen Facebook-csoport



Címkék: