Saját és európai uniós forrásból csaknem kétmilliárd forint értékű beruházás valósul meg az idén Hajdúszoboszlón – írja az MTI. A tájékoztatás szerint teljesen felújítják a gyógyfürdő melletti szabadtéri színpadot, a fürdő előtti parkot és 350 millió forintos költségből új szabadidő parkot alakítanak ki a városban. Már készülnek a városi piac átalakításának tervei, a munkálatok várhatóan az év második felében kezdődnek. Ezeket a beruházások mintegy egymilliárd forint értékben saját forrásból finanszírozza a csaknem hatmilliárdos éves költségvetésű önkormányzat.

További csaknem egymilliárdos fejlesztést európai uniós pályázati forrásokból, illetve a hozzá kapcsolódó központi költségvetési támogatásból valósítanak meg ebben az évben, például az Ebes-Hajdúszoboszló kerékpárút építése, illetve összekötése a Hajdúszoboszló-Nagyhegyes-Balmazújváros kerékpárúttal. Átépítik a hajdúszoboszlói városközpont egy részét is, amelynek a lakosság szempontjából egyik legfontosabb elemének a műjégpálya kialakítását nevezte a polgármester. Az idei adventtől a téli hónapokban jégpályaként funkcionál a létesítmény, az év további időszakában pedig a termelői piac helyszíne lesz.

Kép forrása: Wikimédia

 

A fürdőfejlesztési tervek mellett még két fontos városi idegenforgalmi beruházás valósulhat meg. Az egyik a Mátyás király sétány átalakítása, amely kilenc kanyarral kígyózik majd végig a szállodasoron, s minden kanyarban egy-egy érdekes látványelem fogadja majd a látogatókat. A másik beruházás keretében az Aqua-Palace fedett élményfürdőhöz vezető promenádot alakítanak ki a Gábor Áron utcán.

Kiemelt kép: WikipédiaCímkék: